Pēc rekonstrukcijas Zaķusalas TV tornī plāno uzņemt 200 000 apmeklētāju gadā

Evija Trifanova / LETA

Pēc Zaķusalas televīzijas (TV) torņa un tam apkārt esošās teritorijas pārbūves darbiem objektā plānots uzņemt apmēram 200 000 apmeklētāju gadā, pašlaik esošo nepilnu 20 000 vietā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Šodien tika parakstīts 2,225 miljonus eiro vērts līgums par tehniskā būvprojekta izstrādi Zaķusalas TV torņa un tam piegulošās teritorijas pārbūvei.

Būvprojekta izstrādātāja SIA "Nams" valdes priekšsēdētājs Sergejs Ņikiforovs skaidroja, ka pēc rekonstrukcijas torņa pakājē esošajā ēkā tiks izveidots inovāciju un zinātnes centrs, 93 metru augstumā atgriezīsies restorāns, 97 metru augstumā esošajam skatu laukumam tiks pievienotas uz āru izvirzītas stikla kastes, kurās varēs vērot apkārtni gan visos virzienos, bet 134 metru augstumā ārpus torņa tiks izveidots pastaigu ceļš asu izjūtu cienītājiem "sky walk".

Torņa priekšā ar labiekārtojuma elementiem tiks izveidota Latvijas kontūra, ko varēs gan izstaigāt, gan vērot no augšas, no "putna lidojuma".

Būvprojekta izstrāde ilgs apmēram divus gadus, kam sekos pāris mēnešus ilga saskaņošanas daļa, kuru laikā tornis turpinās darbu, taču būvdarbu laikā tornis, visticamāk, būs slēgts apmeklētājiem.

Bokta aģentūrai LETA norādīja, ka vēl pāragri prognozēt būvniecības izmaksas.